AROC doreste sa adauge precizari care ar trebui sa completeze informatiile aparute in spatiul public

Articol publicat pe 20 Mai 2020

AROC, Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, doreste sa adauge precizari care ar trebui sa completeze informatiile aparute in spatiul public.

Inca de la instaurarea starii de urgenta, AROC a purtat discutii cu reprezentantii Guvernului in incercarea de a defini modul in care intreaga industrie de evenimente din Romania isi poate continua activitatea si astfel, sa depaseasca blocajul actual. Am propus propriile scenarii si masuri posibile si ne-am luat angajamentul de a respecta intru totul orice masura va fi adoptata, punand pe primul plan siguranta publicului. 

Statele europene au luat deja decizii ferme in ceea ce priveste evenimentele mari. Organizatorii evenimentelor mari, industriile conexe, artistii romani si internationali asteapta si pozitia Romaniei. Mai important, publicul din Romania si strainatate asteapta o decizie din partea politicienilor. 

In acest moment, cel mai rau lucru care i se poate intampla unei industrii tinere, dar cu un mare impact social si cultural cum este cea a festivalurilor si evenimentelor mari in general, este sa incerce sa existe intr-o stare de incertitudine. Masurile luate la nivel national pana in acest moment, in privinta oricarei industrii afectate de criza Covid-19, se refera la un interval de timp de 30 de zile, ceea ce nu ajuta, ba din contra impiedica orice decizie pe care fiecare organizator o poate lua pentru evenimentul lui. Lipsa reperelor poate aduce prejudicii majore, pierderea increderii in organizatorii si autoritatile care gestioneaza existenta lor. Pe de alta parte, clarificarile si predictibilitatea pe care le pot aduce deciziile politice atat de importante in acest moment, pot ajuta evenimentele sa existe si in anii urmatori. AROC ar dori ca decizia pe care autoritatile o adopta sa fie una echilibrata, care sa nu avantajeze sau sa dezavantajeze evenimente, regiuni ale tarii, publicul care nu poate calatori. In Europa in general, evenimentele mari din timpul verii au fost amanate pentru vara anului 2021. Romania ar putea face nota discordanta sau s-ar putea alinia deciziilor europene, dar cel mai important lucru este ca aceste decizii sa vina cat mai curand."

***

Membrii AROC 

ARTmania (ARTmania Festival Sibiu, Blaj aLive), Asociația Fapte (Jazz in the Park), Asociația Mozaic (Mozaic Jazz Festival), Asociația Festivalul de Film Transilvania (TIFF), Best Music Live, Comparty Events (diMANSIONS Hit Music Festival), Electric Castle, Emagic Live (Awake Festival), FORM Space Events, Movement Team (Sports Festival), NEVERSEA, Centrul Cultural Plai (Plai Festival, JazzTM), SNRS (Sunwaves Festival), Summer Well, UNTOLD, Why Not Us (Street Food Festival), Wise Factor (The Fresh) 

Ti-a placut ? Spune-le si prietenilor
AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cobălcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2024. Toate drepturile rezervate.