Azi, 08.10.2020, intalnire intre reprezentanti ai Guvernului si reprezentanti ai sectoarelor culturale

Articol publicat pe 08 Octombrie 2020

Vicepremierul Raluca Turcan impreuna cu Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, specialisti din Ministerul Culturii si Ministerul Finantelor Publice s-au intalnit, astazi, cu reprezentanti ai sectoarelor culturale care au avut de suferit in urma crizei COVID. Discutiile au vizat gasirea celor mai bune variante de sprijin economic, pentru a proteja operatorii culturali in aceasta perioada de noi restrictii, si identificarea solutiilor tehnice in perspectiva acordarii unei noi scheme de ajutor de stat.

Referitor la intalnirea de astazi, Raluca Turcan, viceprim-ministru, a declarat: “Am mai avut astfel de intalniri, ce au devenit o practica in aceste vremuri grele pentru a lua decizii rapid si eficient. Analizam si alte modele de bune practici, asa cum a procedat Germania si luam in considerare recomandarile Comisiei Europene, pentru a le adapta situatiei noastre. In urmatoarele saptamani vrem sa avem un document de lucru care sa poata fi pus in consultare publica. Trebuie sa gandim un sprijin real pentru intreaga industrie, de la organizatorii de evenimente mari si pana la personalul tehnic, la industria conexa sau chiar artistii care sunt implicati in evenimente culturale mai mici“.

“Situatia sanitara este grava, iar restrictiile au impact major asupra activitatilor culturale. Dupa cum vedeti, am organizat imediat un grup de lucru, pentru ca trebuie sa asiguram continuitatea activitatilor si sa securizam financiar lucratorii culturali din toate sectoarele creative. Ne dam seama cat de importanta este implicarea Guvernului in a le oferi sprijin financiar si cat de important este domeniul cultural-creativ. De aceea, noi, ca Minister al Culturii, ne oferim sa administram viitoarea schema de ajutor de stat. Saptamana viitoare vom avea din nou o intalnire cu acest grup de lucru“, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

"Discutiile de astazi au fost unele constructive. S-a discutat aplicat, iar Vicepremierul Raluca Turcan si Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, impreuna cu reprezentantii Ministerului Culturii si Ministerului Finantelor, s-au aratat deschisi sa gaseasca solutii rapide si eficiente. In urmatoarele saptamani vom continua acest tip de intalniri pana vom avea o forma finala a acestei scheme de ajutor de stat. Ne dorim ca aceasta solutie de finantare, in forma finala, sa ajute intreaga industrie de evenimente culturale.” a declarat Codruta Vulcu, Vicepresedintele AROC.

Ti-a placut ? Spune-le si prietenilor
AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Arhitect Louis Blanc, nr. 8, tip duplex, parter, camera 9, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2022. Toate drepturile rezervate.