Codruta Vulcu - vicepresedinte AROC, a primit medalia „Meritul Cultural”

Articol publicat pe 15 Ianuarie 2021

Colega noastra, Codruta Vulcu - vicepresedinte AROC, a primit azi medalia „Meritul Cultural” de la Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, in cadrul ceremoniei de decorare de la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Culturii Nationale.

„Sunt foarte onorata sa primesc aceasta distinctie deosebita, unica in viata unui profesionist. Este o recunoastere care apartine tuturor celor care au crezut in mine si care m-au invatat de-a lungul vietii si carierei, o distinctie care apartine fiecarui coleg si colaborator care a fost alaturi de mine pe parcursul celor 17 ani de activitate in sectorul artistic. Lansarea si dezvoltarea unor proiecte internationale precum festivalul ARTmania sau Blaj aLive, lansarea unui Birou de Export Muzical, cat si organizarea cu succes, in 2019, a ceremoniilor oficiate de Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Campia Libertatii, Blaj, sunt rezultatul muncii unei intregi echipe.

Industria muzicala si festivaliera a facut in ultimii ani pasi importanti pentru a aduce Romania la aceeasi masa cu festivalurile muzicale consacrate din Europa (si nu numai). Tot astazi insa, la nivel global, schimbarea si nesiguranta par a fi constantele care genereaza in spatiul public cele mai controversate discutii, iar cultura este puternic zdruncinata de criza generata de pandemia COVID-19.

Si totusi, in acest context fara precedent, cultura are nevoie sa-si exercite un rol social vital: acela de recalibrare, de toleranta si de umanitate. Tocmai de aceea, consider ca sustinerea pentru salvarea si redeschiderea sectorului cultural este primordiala. O redeschidere care sa fie bazata pe discutii purtate, de catre toti actorii implicati, in spiritul valorilor pe care zona culturala le promoveaza: dialog deschis si constructiv, echilibru, armonie, comunitate”, a declarat Codruta Vulcu - Vicepresedinte AROC si Director al Festivalului ARTmania, East European Music Conference & Showcase Festival, Romanian Music Export, Blaj aLive Festival.

Medalia „Meritul Cultural” este o decoratie ce se acorda cetatenilor romani si straini, care rasplateste meritele, talentul si serviciile aduse culturii, artei, stiintei si promovarii operelor sociale, de impact local sau regional. Face parte din categoria decoratiilor civile pe domenii de activitate.

Ti-a placut ? Spune-le si prietenilor
AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Arhitect Louis Blanc, nr. 8, tip duplex, parter, camera 9, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2023. Toate drepturile rezervate.