Comunicat de presa - Invitatie la colaborare intre reprezentantii mediului privat din zona culturala si autoritatile statului in contextul COVID-19

Articol publicat pe 18 Martie 2020

Organizatorii de concerte si evenimente culturale din Romania saluta deciziile luate de autoritatile romane in scopul combaterii pandemiei de coronavirus. Cei care activeaza in zona evenimentelor culturale – firme de organizare, productie, logistica, ticketing, cat si angajatii si colaboratorii acestora – isi declara sprijinul fata de eforturile autoritatilor si ii cheama alaturi de ei pe beneficiarii muncii lor: publicul roman de concerte, festivaluri si evenimente culturale. Sa-i sprijinim impreuna pe cei care fac toate eforturile in aceste zile grele, sa le respectam munca si recomandarile si sa speram, impreuna, intr-un deznodamant cat mai fericit si cat mai rapid.

In acelasi timp, organizati in Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale (AROC), cele mai mari companii din industria evenimentelor culturale au cerut Guvernului consultari si au propus masuri menite sa salveze angajatii, colaboratorii, liberii profesionisti si familiile celor ce activeaza in acest domeniu de activitate grav afectat in contextul acestei pandemii. Analizand impactul pe care izbucnirea pandemiei o are asupra industriei si avand in minte companiile direct implicate si conexe (companii de bilete, de echipamente tehnice etc.) de care vietile a mii de oameni depind, ne vedem nevoiti sa atragem atentia asupra efectului economic si social pe care aceasta situatie fara precedent o are.

„Aceasta pandemie nu inseamna doar anularea/ amanarea evenimentelor si sistarea vanzarilor de bilete, ci pune sub semnul intrebarii si parteneriatele publice sau private cu sprijinul carora reusim sa platim salariile celor care lucreaza alaturi de noi. Facem toate demersurile necesare pentru a transmite mesajul corect catre autoritati – acela de a analiza impactul serios pe care contextul actual il are si asupra acestei industrii si de a implementa o serie de masuri concrete menite sa sprijine in urmatoarele luni reprezentantii industriei culturale si de evenimente”, transmite Codruta Vulcu – Presedinte AROC.

Informarile trimise catre Guvernul Romaniei, catre Ministerul Economiei, catre Ministerul Finantelor Publice si ANAF propun masuri fara de care industria organizarii de evenimente din Romania se va confrunta cu o criza fara precedent.

„Este nevoie de masuri care sa vina in sprijinul organizatorilor de evenimente, companiilor de productie si de logistica, personalului liber profesionist ce activeaza in acest domeniu, artistilor independenti etc; in caz contrar, o industrie care s-a construit in ani de munca se va prabusi in cateva saptamani, fara a avea sanse de recuperare in urmatorii ani. Iar aceasta prabusire va marca vietile a zeci de mii de familii a caror viata depinde de veniturile generate de industrie”, completeaza Codruta Vulcu.

AROC ii asigura pe toti cei care doresc sa isi vada artistii favoriti ca toti organizatorii, firmele de logistica si de productie, companiile de bilete, artistii si muzicienii lucreaza intr-un ritm sustinut la dezvoltarea evenimentelor programate sa aiba loc odata cu sfarsitul primaverii, in masura in care restrictiile vor fi ridicate. Doar ca, in prezent, fac acest lucru de acasa.

AROC este formata din organizatorii celor mai mari festivaluri si concerte din Romania: ARTmania (ARTmania Festival Sibiu, Blaj aLive), Asociatia Fapte (Jazz in the Park), Asociatia Mozaic (Mozaic Jazz Festival), Best Music Live, Electric Castle, Emagic Live (Awake Festival), NEVERSEA, Plai, SNRS (Sunwaves Festival), Summer Well, UNTOLD, Why Not Us (Street Food Festival), Wise Factor.

Mai multe informatii pot fi citite in comunicat de presa AROC_18.03.2020_pg 1 si comunicat de presa AROC_18.03.2020_pg 2

Ti-a placut ? Spune-le si prietenilor
AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cobălcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2024. Toate drepturile rezervate.