In dialog cu profesionistii industriei de evenimente din Romania - Guido Janssens

Articol publicat pe 24 Aprilie 2020

– Guido Janssens – managing partner Emagic Live si vicepresedinte AROC.

Care sunt cele mai noi estimari privind impactul crizei generate de pandemie asupra industriei de evenimente cultural-artistice din Romania?

 - Evident, intreaga industrie sufera in acest moment, iar incertitudinea referitoare la cat timp va dura aceasta criza, cand si „daca” va fi disponibil un vaccin, etc ..., are un impact dramatic asupra industriei noastre in ansamblu.
Si nu trebuie sa va ganditi doar la promotorii si artistii cand vorbim de aceasta industrie, ci si la numarul mare de companii si persoane care fac aceste evenimente sa se intample, cum ar fi companiile aeriene, companiile de catering, proprietarii de foodtruck, companiile de inchiriere, hotelurile, companiile de transport etc.
Pana cand vor fi disponibile mai multe date despre natura acestui virus si despre modalitatile de abordare a acestuia la scara mondiala, nici macar nu pot incepe sa speculez asupra impactului pe termen lung pe care il va avea aceasta criza asupra afacerii noastre.

Care este, in acest moment, situatia in ceea ce priveste angajatii din domeniu si ce solutii au fost aplicate?

- In ceea ce priveste Emagic, mentinerea echipei noastre cheie este prioritatea numarul unu. Deci nu am concediat pe nimeni si nici nu am facut reduceri salariale.

Cat de mult credeti ca sprijina industria, in mod real, masurile luate de Guvern pana acum?

- Pana in prezent, nu am vazut masuri specifice pentru industria noastra, dar ca parte a  AROC am facut cateva sugestii concrete guvernului prin intermediul Ministerului Culturii si speram ca propunerile noastre vor fi luate in considerare.

Ce masuri credeti  ca ar trebui luate de autoritati, astfel incat firmele care activeaza in acest domeniu si implicit angajatii lor sa treaca cu bine peste aceasta perioada?

- Evenimentele live din Romania sunt supuse unui numar mare de `impozite suplimentare` si, in timp ce consider 5% taxa de timbru pe bilete, in general, un impozit abuziv care ar trebui sa dispara pentru totdeauna, as crede ca exceptarea de la plata altor taxe pe bilete (cum ar fi taxa de monument, impozitul local etc.) timp de cel putin un an dupa ce evenimentele pot fi reluate, ar ajuta categoric industria noastra sa se redreseze mai repede odata ce aceasta criza va fi terminata.

Care credeti ca vor fi efectele pe termen mediu si lung asupra evenimentelor cultural-artistice din Romania?

- Nu am nici o idee. Va trebui sa ne pregatim mental pentru ”toate variantele”.

Care ar fi mesajul pe care l-ati trasmite publicului in aceasta perioada?

- #staysafe #stayhealthy

Ti-a placut ? Spune-le si prietenilor
AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cobălcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2024. Toate drepturile rezervate.