Art in the Street

Foto: Gabriel Aldea

Art in the Street este un program de incurajare si dezvoltare a artei stradale performative , de promovare a tinerilor performerii stradali si de educare a comunitatii locale asupra rolului si a intelesului artelor.

Prima editie Art in the Street a avut loc in 23 aprilie 2016 sub numele Jazz in the Street si a reprezentat un real succes. De atunci, echipa Fapte a mai organizat cateva zeci de astfel de evenimente de o zi, doua zile sau de doar cateva ore. In 2018, peste 17.000 de clujeni au luat parte la peste 80 de reprezentatii in strada, pe Bulevardul Eroilor si pe strada Bolyai, sustinute de peste 100 de artisti din 35 de grupuri din tara si din strainatate. 

Proiectul Art in the Street este un proiect Fapte, finantat de Administratia Fondului Cultural National, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, Primaria si Consiliul Local Iasi, Iasi Capitala Tineretului din Romania si sustinut de Raiffeisen Bank.

Foto: Vizi

Din toamna anului 2019, Art in the Street se extinde in afara Clujului. Astfel, in weekendul 28-29 septembrie arta va iesi pe strazile Iasului, iar in 12-13 octombrie va anima pietonalele din Cluj. 

’’Art in the Street este, poate, evenimentul cu cea mai buna energie din cate am organizat pana acum. E incredibil sa vezi cat de usor pot niste artisti sa transforme orasul si sa scoata lumea din casa. Ne bucuram tare ca, anul acesta, reusim sa iesim Cluj-Napoca si sa ducem proiectul si in alt oras din Romania, anume Iasi. Am gasit un centru frumos aici si multa deschidere din partea comunitatii” a declara Alin Vaida, fondatorul Art in the Street.

Site eveniment

www.artinthestreet.ro

Promoter

Asociatia Fapte

AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cob─âlcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2023. Toate drepturile rezervate.