ARTmania Festival

Foto: Miluta Flueras

ARTmania Festival este primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania conceptul de imbinare intre entertainment si arta. In cadrul editiei 2018 Steven Wilson, Arcane Roots, Leprous, HAKEN, Rome, Zeal&Ardor, Distorted Harmony si Mogwai au fost anuntati pentru concertele serilor de 27 si 28 iulie.

Pentru prima oara in Transilvania, scotienii vin in Romania pentru a prezenta cel mai recent album, ”Every Country`s Sun”, descris de publicatia The Guardian ca fiind „o muzica perfecta pentru a naviga prin haosul etern al vietii”, care se adreseaza unui public cultivat, meloman, dornic de a experimenta sunete si trairi noi intr-un concert live de cea mai buna calitate.

Steven Wilson, adus in premiera in Romania de ARTmania Festival, este un nume care nu mai are nevoie de prezentari. Fondator al binecunoscutei trupe „Porcupine Tree” si a altor proiecte de succes, artistul englez este unul dintre cele mai cunoscute si prolifice nume ale scenei muzicale internationale – un adevarat icon care, de aproape jumatate de secol, isi lasa, prin creatiile sale, amprenta asupra unor genuri variate, precum progresiv, psihedelic si nu numai.

Haken, o alta trupa britanica din programul ARTmania 2018, ofera un rock progresiv condimentat cu tendinte vintage inspirate de rock-ul clasic care i-a calauzit in drumul lor muzical de pana acum.

Leprous revin intr-un eveniment ARTmania dupa sapte ani de absenta. Trupa este noua senzatie a metalului progresiv, una dintre acele “rising stars” ale scenei muzicale norvegiene. Este o formatie vizionara, care nu se teme sa experimenteze sau sa surprinda si care sfideaza orice incercare de incadrare in tipare.

Cei de la Arcane Roots sunt, in ultimii ani, favoritii rock-ului underground din Anglia. Cu o tehnica impecabila amestecata cu pulsuri hardcore, Arcane Roots va fi, cu siguranta, una dintre revelatiile ARTmania 2018. ROME va urca pentru prima data pe scena ARTmania Festival, fiind considerata una dintre cele mai importante trupe ale genului de neofolk si martial industrial. Zeal & Ardor, in premiera in Romania, este un proiect de “avant-garde metal” fondat in 2014 de muzicianul elvetian Manuel Gagneux (cunoscut si datorita „Birdmask”, un proiect de „chamber pop” in care a fost implicat). Distorted Harmony, tot in premiera in Romania, este una dintre cele mai cunoscute trupe de „progressive metal” din Israel, care s-a facut remarcata prin abordarea moderna pe care a imprimat-o metalului clasic progresiv.

Foto: Miluta Flueras

ARTmania Festival este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.

Site eveniment

www.artmaniafestival.ro

Promoter

ARTmania

AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cob─âlcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2023. Toate drepturile rezervate.