Awake Festival

Foto: Bethlendi Tamas

Awake este un festival care si-a propus inca de la inceput sa aduca in mijlocul naturii arta sub cat mai multe forme, reunind in prima editie nu doar muzicieni din diferite colturi ale lumii, ci si actori, artisti plastici si arhitecti, oameni creativi, totul intr-o atmosfera de relaxare asezonata cu party-uri pline de energie la ceas de seara.

Set-up- ul festivalului a fost unul cu adevarat special, domeniul Teleki fiind amenajat cu mobilier si elemente decorative special realizate pentru AWAKE, pornind de la conceptul artistic al festivalului, dar si cu instalatii de mari dimensiuni, unele dintre ele fiind create chiar in cadrul taberei ARTDOOR.

Urmatoarele editii au pastrat aceeasi idee de comuniune artistica, si au revinit de fiecare data cu un set-up mai spectaculos, un program mai bogat si activitati dintre cele mai diverse pentru a oferi publicului o experienta AWAKE si mai intensa.

Foto: Bereczky Sandor

La prima editie desfasurata intre 1-3 septembrie 2017 participand peste 20.000 de vizitatori cu varste cuprinse intre 16-40 ani. Recenziile festivalului in presa scrisa – interna si internationala, in stirile TV si pe retelele de socializare au fost superlative, pozitionand AWAKE ca primul festival-boutique de muzica si arte al Romaniei si unul dintre cele mai importante evenimente de tip festivalier din tara.


In cadrul primei editii de festival s-a organizat, cu sprijinul Consiliului Judetean Mures, ARTDOOR, primul concurs international de arta contemporana in aer liber din Romania, la care au fost expuse 10 obiecte de arta de mari dimensiuni, ce au fost asamblate si instalate in cadrul taberei de creatie cu acelasi nume. Opera "Give more Sky to the Flags" a cunoscutului sculptor roman Mircea Cantor a fost expusa pentru prima oara in Romania in cadrul AWAKE, continuandu-si apoi traseul expozitional in cetatea medievala din Tirgu Mures.

Site festival:

www.awakefestival.ro

Promoter

Emagic Live

AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cob─âlcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2023. Toate drepturile rezervate.