East European Music Conference

Foto: Rares Helici

East European Music Conference - locul de intalnire al industriei muzicale romanesti cu marii operatori europeni

Cea mai importanta conferinta dedicata industriei muzicale din Romania are loc la Sibiu. Dupa o prima editie in care peste 400 de persoane – participanti si invitati – din mediul cultural romanesc si european au schimbat idei si au impartasit concluzii, cea de-a doua editie a continuat inovatia pe piata romaneasca a evenimentelor de profil cu inca un program de avangarda: Romanian Music Export.

Astfel, primul program romanesc din zona antreprenoriala care isi asuma zona de promovare si de export muzical la nivel european, a fost gata de start odata cu editia a doua EEMC si a fost disponibil pentru participantii si invitatii la conferinta. Pe data de 26 iulie, producatori, agenti de booking, promotori si operatori culturali din Romania si Europa au asistat la un spectacol sustinut de cinci trupe romanesti, a caror selectie s-a facut dupa o inscriere prealabila pe platforma construita special pentru acest program. 

Foto: Miluta Flueras

East European Music Conference reuneste reprezentanti ai festivalurilor europene de mare anvergura (printre care Mad Cool Festival, EXIT Festival sau Roskilde Festival), producatori si manageri din industria muzicala europeana, intr-un eveniment unic ca anvergura in spatiul romanesc. EEMC e locul in care artistii, managerii, producatorii si operatorii culturali din Romania vor avea ocazia de a intalni si initia colaborari cu invitatii speciali ai conferintei.

Prezenta pe lista scurta a nominalizatilor la European Festival Awards 2017 (Promoter of the Year), EEMC a primit, dupa doar o prima editie, aprecieri din partea juriului format din cei mai importanti oameni ai industriei europene, confirmand valoarea si utilitatea unui asemenea eveniment in Romania. De asemenea, tot pe lista scurta a nominalizatilor s-a aflat si Codruta Vulcu, pentru premiul de excelenta si pasiune acordat anual de EFA.

Conferinta de la Sibiu este organizata in colaborare cu AROC – Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanti promoteri din Romania, precum Emagic, Electric Castle, Summer Well, ARTmania sau Untold printre altii. 

East European Music Conference se deruleaza  in aceeasi perioada cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzica si arta, intr-o veritabila Capitala a Culturii Europene.

Site eveniment

www.eemusic.ro

Promoter

ARTmania

AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cob─âlcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2023. Toate drepturile rezervate.