Festivalul International de Film Transilvania (TIFF)

Foto: Marius Maris

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociatia Festivalul de Film Transilvania (AFFT) in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), si are loc la Cluj-Napoca la fiecare final de luna mai. Infiintat in 2002, TIFF a reusit sa devina foarte repede cel mai important eveniment dedicat filmului din Romania si unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale din zona. A primit titulatura CENTEAST (Alianta Festivalurilor de Film din Europa Centrala si de Est) si este sprijinit de programul Comisiei Europene – Europa Creativa/MEDIA. In 2011, Festivalul International de Film Transilvania este acreditat de catre Federatia Internationala a Asociatiilor Producatorilor de Film (FIAPF), propulsand astfel TIFF in lista primelor 40 de festivaluri de film din intreaga lume. 
Scopul festivalului este sustinerea si promovarea cinema-ului romanesc, precum si promovarea si sustinerea cinema-ului de arta si a filmelor de calitate, fiind totodata si un formator si promotor al tinerelor generatii. 
Obiectivele festivalului includ realizarea unui eveniment cultural de inalta tinuta, care sa atraga un numar cat mai mare de spectatori in cinematografe, precum si un numar cat mai mare de profesionisti din industria cinematografica, abordand totodata diverse teme de interes social, umanitar si educativ. 

Foto: Silviu Filip

Site festival

www.tiff.ro

Promoter

Asociatia Festivalul de Film Transilvania (AFFT)

AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cob─âlcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2024. Toate drepturile rezervate.