JAZZ™

Foto: Remus Daescu

Jazz-ul este dintotdeauna un gen de muzica divers si multicultural, definit astfel inca dinainte ca astfel de concepte sa existe, un continuu mix de oameni, sentimente si muzica. Pornind de la aceasta idee, gestul de a organiza un eveniment important de jazz in Timisoara, un simbol al multiculturalismului in Romania si in aceasta parte a Europei, e unul natural si deopotriva simbolic.

Un festival muzical creeaza un simbol pentru orasul care il organizeaza, devine parte din identitatea lui si o intareste. Festivalul JAZZ™ vine tocmai sa celebreze energia culturala vibranta a Timisoarei, in Piata Victoriei.

De ce un festival co-finantat din fonduri publice in Timisoara? In primul rand pentru ca este extrem de important sa definim cultura ca un bun comun, accesibil oricui si nu ca un produs comercial disponibil in baza unor reguli financiare. E o forma de a asuma rolul Primariei Municipiului Timisoara ca si garant al acestui principiu. Politica culturala este cea care poate defini societatea de maine, una in care nu ne intrebam doar din ce traim, dar si pentru ce traim si cum traim impreuna. E in interesul Timisoarei sa gazduiasca evenimente culturale de amploare, e in interesul Timisoarei sa stimuleze viata culturala a cetatii in toate formele ei.

Foto: Dana Moica

De-a lungul anilor pe scenele Jazz™ au urcat artisti precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray,Macy Gray, Terri Lyne Carrington, Lizz Wright, Al Jarreau, Anoushka Shankar, The Cat Empire, Dianne Reeves, Marcus Miller sau Liv Earfield w/ The NPG Hornz, Jacob Collier, Take 6, Imany, BADBADNOTGOOD, Dee Dee Bridgewater, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley, Monty Alexander, The Cinematic Orchestra, R+R=NOW, Gregory Porter si multi altii.

Site eveniment

www.jazztm.ro

Promoter

Asociatia Plai

AROC
Aroc este o organizatie tanara, dar care inglobeaza voci experimentate si care au demonstrat, de-a lungul timpului, implicarea pe termen lung si bunele practici.
Intra in legatura cu noi
AROC
Str. Prof. Grigore Cobălcescu nr. 7, Sector 1, Bucuresti
© Copyright AROC - Asociatia Romana a Organizatorilor de Concerte 2024. Toate drepturile rezervate.